INFO BIJEENKOMST DE PLUKTUIN SUCCES

Woensdag 27 april was er een info avond in het gebouw van de Educatieve tuin Essenburgsingel. De opkomst was goed. Aanwezigen  bleken enthousiast over het inrichtingsvoorstel waarbij op korte termijn rekening is gehouden met de inrichting van een fruitboomgaard, een ontmoetingsplek, een kruidentuin en een waterpartij. Op langere termijn zal de "PlukTuin" deel gaan uitmaken van het omvangrijke "Park Essenburg". Dit voor iedereen toegankelijke gebied kan prachtig aansluiten op de groene zone's. "PlukTuin" zal gedragen, gemaakt en onderhouden moet worden door buurtorganisaties en bewoners. Er is zeker ruimte ook voor recreatie. De tuin zal voor iedereen vrij toegankelijk zijn en kan gebruikt worden voor allerlei activiteiten zoals, Opzoomer festiviteiten, workshops, barbecues, markten, educatie, kindertheater, concerten etc. Een ieder met een leuk idee kan hiermee terecht op dit terrein. De informatie-avond was ook bedoeld om de buurtbewoners te betrekken bij de opbouw van de tuin. Elk initiatief is welkom en kan ertoe leiden dat het er alleen maar beter en mooier op kan worden. Op zaterdag 21 mei om 11 uur zal het startsein gegeven worden op het fruitboomgaard terrein. Onder het genot van een hapje en drankje zal het project van start gaan met de opbouw van de fruitboomgaard. Ieder die mee wil helpen is welkom. In eigen tijd en eigen tempo. Ook Cineac Delfshaven was aanwezig om verslag te doen (uitzending vanaf 9 mei - daarna op youtube te zien) - link:  http://www.youtube.com/watch?v=QF_0_HytGmU Vanaf minuut 25.32 een stukje over de info avond over de PLUKTUIN

Wilt u uw steente bijdragen, dan vernemen wij graag van u. Onder de foto's hebben wij nog een lijstje geplaatst met goederen die wij kunnen gebruiken.

IMG_0457

erik Wemmers - Xanne Maza (interview Cineac Delfshaven)

IMG_0464

bijeenkomst in gebouw educatieve tuin Essenburgsingel

IMG_0469

Elise Quaedvlieg (student Wageningen) Jorrit Noordhuizen (Scope) Rio Hollander (ProGroen)

IMG_0482

bewoners aanwezig op de info avond.

LIJSTJE van goederen die wij kunnen gebruiken:

tuingereedschap
bemeste tuinaarde
tuinbankjes
plantenbakken
picknicktafels
lantaarns
verlichting
zandbak/kinder speel attributen
planten
tuinslang
sproeikop
waterton
stoeltjes (die buiten kunnen blijven staan)
tafeltjes
fruitboompjes
klein fruit (fruitstruiken zoals framboos)
aardbeiplantjes
barbecue (liefst groot en stevig)
pallets
bielzen
tuinbeelden
ornamenten
etc.
 
Ook uw hulp in de vorm van helpen opbouwen van de tuin (in eigen tijd en tempo) en het ter beschikking stellen van uw bestelauto/busje om spullen op te halen is van harte welkom.
 
Het is ook mogelijk een fruitboompje of DE PLUKTUIN te sponsoren:
 
Maakt u uw bedrag over (o.v.v. uw naam - adres en t.g.v. DE PLUKTUIN) naar:
 
ING rek. nr. 3153775
stichting Bewonersorganisatie Het Nieuwe Westen
Pupillenstraat 56
3023 VW Rotterdam
 

 

 

 

NN_in_de_verte-0025.jpg

drie_ballen (fotografie Rio Hollander).jpg
schaap (fotografie Rio Hollander).jpg
spiegeling (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg