Mogelijkheden voor dit gebied.

Bewoners initiatief.
Een bewoners initiatief is een idee van bewoners, voor bewoners door bewoners, zelf bedacht.
Dat geheel of gedeeltelijk met inzet van bewoners tot stand komt.
Een bewonersinitiatief draagt altijd bij tot verbetering voor de leefbaarheid in een buurt.
De plan indiener is de trekker van het initiatief.
Het gaat om:
·         Samenwerken met anderen
·         Iets doen voor sociale integratie
·         Een veilige en schone buurt
·         Anderen stimuleren om ook actief te worden
.         De groene omgeving toegankelijk maken voor bewoners

.         Educatieve en culturele bijdrage voor kinderen  en volwassenen

Progroen heeft voor  de RFCweg een plan opgesteld, waarbij vooral het groen veel aandacht krijgt.
Wij denken hierbij aan een  fruitboomgaard (een maal per jaar een fruitplukdag met kinderen en bewoners - het maken van eigen jam etc.) - deze fruitboomgaard kan goed aansluiten bij de educatieve tuinen, een mini kinderboerderij (met kleine huisdieren), een houten speeltuin voor de allerkleinste, een prachtige oase met diverse soorten bloemen, een kruidenpluktuin, een kunstmatige waterval boven de bestaande singel, waarbij het verlengde gedeelte van die singel, als een soort Oase omringd door grote grove natuurstenen, een uitrustplek moet worden. Waar ruimte is om even bij te komen of te mediteren. Een klein podium voor kleinkunst, zomer/zondagsconcerten, kindertheater (dit kan geheel ingevuld worden met wensen en initiatieven van en door bewoners).

Een theehuisje met houten zit gedeeltes. Voor een kopje heerlijke thee of een glas koude limonade en In de winter een beker warme chocolade melk of een kop koffie of soep. Dit Theehuis zal  bemand worden door vrijwilligers.

sluiten, en ’s morgen openen.Om meer veiligheid te creëren, zal er een groot hek komen omringd door vuurdoorn en of klimrozen, wat het over het hek klimmen voor vandalen of mensen die het parkje niet goed gezind zijn,  zal verhinderen het parkje te betreden, De stadswacht zal dit hek ’s avonds af

Hierdoor is de veiligheid van de dieren gewaarborgd. De fruitbomen tegen stelen beveiligd. En de buurttuin de volgende dag nog net zo mooi als de dag ervoor.

Kelk lantaarns zullen ’s avonds een prachtig schouwspel aan licht geven, maar niet hinderlijk zijn.
Licht is geen uitnodiging voor illegale praktijken.

Een grote uidaging van deze alternatieve plannen is om het geheel zo duurzaam, biologisch en zelfvoorzienend betreffende de energiebehoefte (d.m.v. kleine zonnepanelen en kleine windmolens/turbines) te worden.

 

 

gieter (fotografie Rio Hollander).jpg
NN (fotografie Rio Hollander).jpg
spiegeling (fotografie Rio Hollander).jpg
Meeuw (fotografie Rio Hollander).jpg