ARTIKEL UIT DE HAVENLOODS 16-09-09

Uche, uche, uche!: Rotterdam brengt uw gezondheid ernstige schade toe

De Havenloods Noord
  • 16 sep 2009
ROTTERDAM - De gezondheid van de Rotterdammers laat te wensen over. De gemeente Rotterdam en het Erasmus MC slaan nu de handen ineen om de stad topfit te maken.

Rotterdam heeft een hoger sterftecijfer dan de rest van Nederland. Volgens hoogleraar Lex Burdorf houden Rotterdammers er een ongezonde levensstijl op na. "We roken en drinken meer en bewegen te weinig. Daarnaast hebben we last van luchtverontreiniging, depressies en telt de stad relatief veel laagopgeleiden"
De gezondheidscoalitie gaat zich vooral richten op preventieve gezondheidszorg voor ouderen, versterking van de huisartsenzorg en wijkgerichte aanpak van gezondheidsachterstanden. Het Erasmus MC moet fungeren als denktank voor de huisartsen. Burdorf: "We gaan kijken wat wel werkt en wat niet en we verzamelen goede voorbeelden. Dat is hard nodig voor vernieuwing in de zorg."

En dit is dan het zoveelste negatieve bericht over de leef/woonkwaliteit in Rotterdam. Maar, er komt weer een denktank!! Er zal wel weer heel wat afgepraat worden.

 

Turkse vrouw-0023.jpg

gieter (fotografie Rio Hollander).jpg
schaap (fotografie Rio Hollander).jpg
Tegenover (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg