TOESTEMMING VOGELHUISJES PROJECT!

ProGroen heeft naar aanleiding van een vergunning/toestemming aanvraag (zie ook rubriek nieuws) om 40 vogelhuisjes te plaatsen in het gebied RFC weg - Essenburgsingel op 10 april 2009 van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven toestemming gekregen.

Het is de bedoeling dat de 40 vogelhuisjes worden gemaakt door met name de kinderen in deze buurt. Later zullen wij gezamelijk met de buurtbewoners de huisjes volgens de regels van Vogelbescherming Nederland en de afdeling groen van Gemeentewerken ophangen. Het is NIET de bedoeling dat u zelf vogelhuisjes gaat ophangen! De vogelhuisjes komen te hangen aan bomen op de RFC weg, de Essenburgsingel vanaf de Beukelsweg tot aan de Diergaardetunnel - aan de bomen langs de singel/parkeerplaatsen en het gebied hiertussen. Wij hopen op deze manier een grotere diversiteit aan vogels te trekken en kunnen wij als bewoners van dichtbij de nestontwikkelingen/activiteiten volgen.

Een ieder die op onze maillist staat ontvangt later een mail waarin wij u en uw kinderen oproepen huisjes te gaan maken. U ontvangt dan een beschrijving hoe u de huisjes moet maken, waaraan de huisjes moeten voldoen en wanneer de vogelhuisjes ingeleverd moeten worden. ProGroen zorgt voor het hout! Daarna nodigen wij u uit om gezamenlijk de huisjes te plaatsen. We maken er dan weer een leuke dag van!

 

 

 

slinger-0030.jpg

drie_ballen (fotografie Rio Hollander).jpg
Essenburgsingel (fotografie Rio Hollander).jpg
spiegeling (fotografie Rio Hollander).jpg
Meeuw (fotografie Rio Hollander).jpg