AANMELDING NATUURPRIJS 2010

ProGroen heeft zich opgegeven voor de "NATUURPRIJS 2010" van het Nationaal Groenfonds. Wij zouden hiermee meer bekendheid kunnen vergaren en eventueel een prijs winnen die ten goede komt aan het alternatief plan aan de Essenburgsingel/RFC weg.

Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2010 gericht op de toekomst
Vanaf woensdag 9 juni 2010 kunnen particulieren, stichtingen, studenten, verenigingen, overheden en bedrijven zich weer inschrijven voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs. Het thema in 2010 is ‘Future proof’. Voor deze editie van de Natuurprijs is het aantal prijzen fors uitgebreid. Genomineerde projecten maken kans op de hoofdprijs van € 5.000,00 de tweede prijs van € 3.000,00 de derde prijs van € 2.000,00 en/of de Publieksprijs, Aanmoedigingsprijs en Studentenprijs van ieder € 1.000,00. De inschrijftermijn eindigt op 12 september 2010.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit jaar is Nationaal Groenfonds op zoek naar Nederlandse natuurprojecten die zich op een of andere wijze met de jeugd, toekomst en/of toekomstvisie bezig houden. Hoe ziet de natuur in Nederland er over 50 jaar uit? Welke inzichten van nu zijn belangrijk voor onze kinderen en kleinkinderen in 2060? Heeft de klimaatverandering invloed en hoe passen we ons land en dus ook onze natuur en ons landschap hierop aan? Hoe kunnen we met natuurontwikkelingen van nu inspelen op deze en toekomstige veranderingen?

Visie op de toekomst
De inzendingen mogen al gestarte projecten zijn, maar ook concepten die momenteel op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun gevonden moet worden. Het Groenfonds wil visionairs binnen de natuurwereld een platform bieden zich te presenteren en mee te dingen naar een van de prijzen die op 25 november 2010 worden uitgereikt tijden de Kennisdag Samen voor Natuur.

Natuurbeheerders, vrijwilligers, opleiders en studenten, bedrijven en overheden kunnen zich inschrijven voor de Natuurprijs 2010. Projecten, groot of klein, professioneel of particulier, concreet of in concept kunnen uiterlijk tot en met 12 september 2010 worden ingezonden.

Te denken valt onder andere aan projecten en in het bijzonder vernieuwende concepten met een toekomstvisie op natuur en landschap:

• Nieuwe manieren om natuur en landschap te creëren en te beheren
• Ideeën om mensen ook in de toekomst bij natuur en landschap te betrekken
• Nieuwe inzichten om natuur en landschap te financieren
• Manieren om nieuwe natuur en landschap binnen stedelijke gebieden te krijgen en    te behouden
• Verrassende oplossingen voor problemen binnen de natuurwereld

nationaal_natuurprijs_logo_2010                     

Nationaal Groenfonds
Nationaal Groenfonds stimuleert met de Natuurprijs vernieuwende concepten, initiatiefnemers en investeerders in natuur en landschap. Het Groenfonds organiseert de Natuurprijs voor het vierde achtereenvolgende jaar.

Genomineerden
De projecten die genomineerd worden voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2010 komen ruim onder de aandacht, zowel lokaal als landelijk. Ook krijgen zij de kans zich te presenteren aan de honderden bezoekers van de Kennisdag ‘Samen voor Natuur’ op 25 november. De deskundige jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke winnaar van de Natuurprijs 2010. De winnaars worden tijdens de Kennisdag bekend gemaakt.

Winnaars in 2009
Het thema Contact! werd in 2009 volgens de jury door Parknatuur.nl het beste verbeeld. Parknatuur.nl is een huis-aan-huis nieuwsbrief waarmee bewoners rond en bezoekers van het stadspark Transwijk in Utrecht kennis over natuur en nuttige informatie met betrekking tot het park kunnen delen. Mireille de Heer van communicatiebureau De Heer & Co is dit initiatief gestart en wil bewoners van andere parken binnen en buiten Utrecht laten delen in haar kennis en ervaring. De tweede prijs ging naar Natuurgolfbaan Gaasterland. De derde prijs was voor Behoud en verbetering woon- en leefomgeving Zeijen. De Aanmoedingsprijs was voor De Nieuwe Wildernis en de Publieksprijs werd uitgereikt aan Natuurlijk contact met het Curringherveld. Filmpjes over alle genomineerde projecten zijn te zien op de site van Nationaal Groenfonds.
 
Samen voor Natuur 2010
De Nationaal Natuurprijs 2010 en overige prijzen worden uitgereikt tijdens de Kennisdag ‘Samen voor Natuur’, die op 25 november 2010 gehouden wordt op de Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Ook bij ‘Samen voor Natuur’ staan jeugd en visie op de toekomst dit jaar centraal.                          

 

 

Voetbalveld-0071.jpg

hek (fotografie Rio Hollander).jpg
schaap (fotografie Rio Hollander).jpg
volkstuinen (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg