LOGBOEK DE PLUKTUIN

28 mei 2011 (Tonny van Sommeren): eerste open zaterdagmiddag. Van 14 tot 16 uur vanwege de Dag van de Bouw (waarbij honderden mensen een kijkje namen in de pilotwoningen van de renovatie Essenburgsingelblokken) waar ik dwaalde van de ene naar de andere riantische woning, moest ik rennen naar de Pluktuin en had ik geen tijd meer om koffie/thee mee te nemen. Daar kwam gelijk buurvrouw Patricia aan, en samen hebben we de eerste zoete rode aardbeien geproefd die volop klaar hingen om geplukt te worden.
 
Het groene bouwwerk dat in t midden staat was omgewaaid, maar we hadden geen goed materiaal om het te verankeren als we het rechtop zouden zetten dus dat hebben we even zo gelaten. Water geven leek ons het belangrijkste dus dat hebben we een uur gedaan. Met buurvrouw Marieke en de dochter van Patricia. Alles heeft een volle gieter gehad, toen we bijna klaar waren begonnen de eerste druppels te vallen, zal je net zien. Regen is in de zomer toch niet voldoende om de zakken te voorzien van genoeg water, de opening is volgens mij te klein dus dat zullen we in de gaten moeten houden. Later kwamen buurvrouw Linda en buurman Hans D nog aan, en hebben we gezamenlijk het gevaarlijke werk van de olieblikken opensnijden geprobeerd onder de knie te krijgen. Dat leverde een flinke snijwond op, een EHBO-tasje op een vaste plek is wel erg nuttig!
 
Jammer dat de smeerwortelplanten eruit getrokken zijn, daar hadden vlinders, bijtjes en andere insecten op af kunnen komen volgens Linda, en die hebben we hard nodig in de tuin. Datzelfde geldt ook voor de brandnetels en andere bermplanten: liefst laten staan behalve waar het echt niet kan (bij het waterscheppunt bv)
 
We hebben geproost op een prima eerste dag met een lekker wijntje dat Patricia mee had genomen, al met al zijn er 8 mensen geweest, die elkaar nu bij naam kennen: Patricia, Marion, Marieke, HansD, Linda, Marieke2 en Tonny en de dochter van Patricia (helaas weet ik daar de naam niet van!)
 
Nodig:
Lijst met zaterdag-zitters zodat we onderling weten wie er is en bij verhindering anderen ingeschakeld kunnen worden (noodoplossingen)

Een rooster dat ingevuld kan worden op de zaterdag, liefst tot ver in de zomer omdat er in de vakantieperiode minder animo zal zijn maar wel veel water gegeven zal moeten worden

Een rek of kastje in het tuinhuisje, zodat we daar op kunnen ruimen en alles overzichtelijk een plek heeft (nu weet niemand wat er aanwezig is)

Een slotje oid voor tuinhuisje, dat samen met de heksleutel aan betrouwbare mensen gegeven wordt?

Logboek/rooster/map voor tips en suggesties hoe iets aan te pakken in huisje leggen

Papier, pennen, plakband in bakje in huisje

Ehbo-doosje met pleisters, noodverband, schaartje, jodium, gaasjes, noodtelefoonnummers op vaste plek

Spullen bedenken voor verankering groene bouwwerk, die aanschaffen of mee laten nemen (bv opgeladen boortol) zodat mensen aan de slag kunnen

Nog meer gieters en emmers, een groene gieter en gele emmer is te leen van buurvrouw Marieke, moet terug.

Iets van een vlonder om een waterscheppunt te maken, het wordt daar erg drassig.

 

blik-0071.jpg

hek (fotografie Rio Hollander).jpg
NN (fotografie Rio Hollander).jpg
spiegeling (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg