Gepeperde email aan Deelgemeente

Geachte heer mevrouw,

 

Gaarne aandacht voor het volgende.

Sedert een aantal weken is het ophalen van het huisvuil c.q  het legen van de ondergrondse containers door de ROTEB  verminderd.

Het gevolg is dat er nu een grote vervuiling gaat ontstaan bij de vuilcontainers,zeer zeker in de weekenden

In de afgelopen 2/3 weken hebben wij geconstateerd dat  er veel huisvuil naast de containers wordt geplaatst omdat deze vol zijn.

Voorheen werden  de containers op vrijdag en op zaterdag geleegd in de wijk.

Is dat nu verleden tijd? Herhaaldelijk bellen van bewoners naar 0800 1545 heeft op de korte termijn geen tot weinig zin, zoals is geconstateerd door meerdere bewoners en actievoerders.

Gevolg is het blijven dumpen van vele vuilniszakken en grofvuil naast de containers in de wijk met  grote vervuiling tot gevolg.

Ondanks de vele beloftes in het verleden van de Deelgemeente Delfshaven om krachtig op te treden tegen de vervuiling zien wij maar weinig optreden  tegen de vervuilers. Begint U eens met optreden tegen de Roteb.  Vaak komt het voor dat de containers niet vol zijn maar de deksels klemmen. Bellen met 08001545 heeft ook dan geen resultaat.

Nu de zomer tijd er weer volop aankomt zijn de neergemikte zakken een bron van stank en komt het ongedierte tot leven. Wij zien dan ook geen resultaat van de door de gemeente geplaatste betonblokken met gif tegen met name de ratten

Wij constateren dat er zelfs  ondernemers en bewoners uit andere delen van de wijk hun huisvuil hier op de singel en in de zijstraten Dumpen..

 

Wij stellen de Deelgemeente Delfshaven verantwoordelijk voor het verloederen van dit prachtige stuk Rotterdam.

Wij verwachten Aktie van U, geen loze beloftes.

 

Voor ProGroen

 

Xanne Maza

 

www.geenbouwessenburgsingel.nl

Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

Rotterdam-sneeuw-3maart-006.jpg

haan (fotografie Rio Hollander).jpg
schaap (fotografie Rio Hollander).jpg
Tegenover (fotografie Rio Hollander).jpg
Meeuw (fotografie Rio Hollander).jpg