BEZOEK WETHOUDER PETER LAMERS


Vrijdagmiddag 12 februari kwam wethouder Peter Lamers (CDA) een bezoek brengen in het gebied RFC weg. Lijsttrekker van het CDA Delfshaven dhr. Ali Unal heeft contact gezocht met de wethouder en hem gevraagd eens langs te komen in het gebied rfc weg/Essenburgsingel. ProGroen heeft laten zien dat dit een uniek stuk groen is en uitleg gegeven over de plannen die Progroen heeft voor dit gebied. Maar ook duidelijk gemaakt dat bouwen hier geen optie kan zijn. De wethouder wist niet dat er aan de RFC weg een oud (nooit in gebruik genomen) station staat met twee dienstgebouwen. Ontworpen door architect dhr. Margadant (ook de architect van het station Haarlem) en gebouwd in 1894! Stuk voor stuk unieke gebouwen. Rotterdam (en dan vooral politici) dienen te weten dat deze (nog geen monumenten) hier staan. Peter Lamers was onder de indruk. Hij gaat bij dS+V navraag doen waarom deze gebouwen nog steeds niet op de gemeentelijke monumentlijst staan. Deze status is wel door ons aangevraagd. De wethouder zou in eerste instantie 20 minuten blijven, maar dat werd uiteindelijk ruim een uur. Aansluitend hebben wij nog een bezoek gebracht aan de Mevlana moskee.

peter_lamers_rfc_weg3

wethouder Lamers (midden), Ali Unal (links achter), ProGroen leden, CDA kandidaten, de voorzitter van de Mevlana moskee en bewoners. Meer foto's in de rubriek "FOTO'S"

Het gaat er bij dit soort bezoeken niet eens om om direct resultaat te behalen. Het onder de aandacht brengen bij de eerst verantwoordelijken in de gemeente Rotterdam als het gaat om het behouden van groen in deze wijk en de mogelijkheden bespreken om dit gebied toegankelijk te maken voor iedereen zonder afbreuk te doen aan het landelijke karakter.
 


 

Voetbalveld-0071.jpg

haan (fotografie Rio Hollander).jpg
Essenburgsingel (fotografie Rio Hollander).jpg
Moskee_in_avondlicht (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg