EDUCATIEVE TUIN ESSENBURGSINGEL EN DISCK

ProGroen heeft om de tafel gezeten met Tom van Wanum van de educatieve tuin aan de Essenburgsingel om kennis te maken en eens te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen als het gaat om de invulling en het toegankelijk maken van het gebied RFC weg/Essenburgsingel.

sneeuwfoto_essenb._en_educ._tuin_2010_016 sneeuwfoto_essenb._en_educ._tuin_2010_014educatieve tuin Essenburgsingel nr. 59

Er waren erg veel raakvlakken op het gebied van de toegankelijkheid vergroten (educatieve tuin wil graag meer wijkbewoners in de tuin zien - het is op dit moment voor iedereen geopend op doordeweekse dagen), het zelfredzaam zijn betreffende energie (zon en wind energie d.m.v. panelen en kleine windmolentjes), groot en klein meer bij de natuur betrekken (educatie), maar ook de flora en fauna in stand houden  die er nu is en mogelijkheden scheppen om een grotere diversiteit aan diersoorten en flora te genereren. ProGroen heeft de steun en samenwerking gekregen van de educatieve tuin.

disck_groep_logo Ook Disck sluit zich graag aan in steun en samenwerking bij ProGroen. Aansluitend na het gesprek bij de educatieve tuin, bezochten Rio Hollander en Xanne Maza, Disck aan de Voorhaven. Disck heeft op dit moment geen projecten in beheer in het RFC/Essenburg gebied. Disck is uitsluitend tussenpersoon en doet administratieve zaken voor bijv. educatieve tuin en de nutstuinen (aan het eind van de RFC weg). Mevr. Suzanne Royer was erg enthousiast over ons bewonersinitiatief en wil graag met ons samenwerken en daar waar nodig steun verlenen. Steun kan o.a. zijn mensen van de OK bank (Onbenutte Kwaliteiten van de GSD - werklozen die verplicht vrijwilligerswerk moeten doen) inzetten mocht dat nodig zijn. En dat zal zeker nodig zijn daar (wij hebben dit al meerdere malen naar voren gebracht) dit gebied gedragen en ingevuld moet worden door de wijkbewoners zelf. Hulp van allerlei organisaties is hierbij belangrijk en welkom. Suzanne Royer heeft ons tot slot nog toegezegd een steunbetuiging te schrijven die in ons "PROGROEN RAPPORTEERT" rapport komt te staan bij alle andere organisaties waarvan wij steun en samenwerking krijgen.

 

 

Rotterdam-sneeuw-3maart-006.jpg

drie_ballen (fotografie Rio Hollander).jpg
Essenburgsingel (fotografie Rio Hollander).jpg
Moskee_in_avondlicht (fotografie Rio Hollander).jpg
fietspadeinde (fotografie Rio Hollander).jpg