Een stukje natuur om weg te dromen.

Uitgangspunt van het plan van ProGroen is dat de huidige woningen, bedrijven, volkstuinen, sportfaciliteiten, en de schooltuin behouden blijven, en dat er voor bewoners en huurders van huidige bebouwing en tuinen niets verandert.

 Binnen die kaders werkt ProGroen Essenburg-RFC aan een plan voor (groene) herinrichting van de verwaarloosde stukken “niemandsland”. Uitgangspunten zijn duurzame ontwikkeling die past binnen het landelijke karakter van het gebied. Zo wordt er een tuin ontworpen waarin ruimte is voor buurtbewoners om in te wandelen, elkaar te ontmoeten en te genieten van de natuur. Er wordt gedacht aan een kruidentuin, bloementuinen en een fruitboomgaard. Er zou een theehuisje kunnen komen dat gerund wordt door vrijwilligers in de wijk, en eventueel een kinderboerderij die aansluit op de reeds bestaande schooltuin. Er zijn legio ideeën die op dit moment uitgewerkt worden.
In ons alternatief is er ruimte voor de natuur, voor de handhaving van bijzondere flora en fauna in hartje Rotterdam, en voor de bewoners.

 

 

Turkse vrouw-0023.jpg

gieter (fotografie Rio Hollander).jpg
voetbalveld (fotografie Rio Hollander).jpg
Moskee_in_avondlicht (fotografie Rio Hollander).jpg
eend (fotografie Rio Hollander).jpg